@
marqs @
Ryszard
Ogolem to sadze, że cipsoft ma jakis patent na wykrywanie konkretnych graczy (w sensie osob fizycznych). Cos typu hardware id, czy cokolwiek. Ja na Calvie mialem spora farme (okolo 60-70 charow) - w tym kilka bylo pgowane na inferne (jeszcze wtedy bylo hardcore pvp). Jakos w listopadzie skasowali mi jakos polowe cashmakerow (takie 150-250 lvle), ale czesc przezyla. Odrazu przestalem bocic. Po 2 miesiacach zaczelo sie cos dziac na infernie i wrocilem tam do bocenia troche - jakby ktos byl nie w temacie to mam scrypt na oramond wratha do bocenia na mc - jakies 2kk/h. Ofc na infernie full hate + reporty. Po 5 dniach skasowali mi 330 ed (najnizszy lvl). Znowu zrobilem przerwe od bocenia i jakos w marcu znowu probowalem. Tym razem znowu po 5 dniach delete, ale tym razem juz wszystkie chary (440 rp, 420 ek i 370 ms). Wiec sądze ze Cipsoft najpierw mi skasowal cashmakery a potem tylko jednego maina (najnizszego) jako ostrzezenie. A ze nie przestalem to skasowali mi wszystko.
Jakis miesiac temu mialem do walki 430 msa (na calvie), ktorego planowalem kupic. Powalczylem/pobocilem go z tydzien wszystko bylo ok. Delete dostalem dzien po rozpoczeciu zmiany rejestracji. A aktualnie boce pozyczone main chary (300+ lvle) i wszystko jest ok. Kasuja tylko swiezo pozakladane low lvle.
Co do nowego systemu wykrywania, to według mnie to jest bzdura. Tylko zmienila sie polityka Cipsoftu odnosnie botterow. System jest dalej ten sam, tylko cipsoft sie bardziej zawzial i deletuje wiecej.
@ english part of community
I'll edit post later and add english version.
Btw did anyone try to make fresh botfarm char on VPS? Or bot from virtual machine atleast.